Blog search

Blog categories

Latest Comments

No comments
Prestaties Optimaliseren

Prestaties Optimaliseren

Vijf adviezen voor het correct gebruiken van uw 3M™ Littmann® Stethoscoop.

Littmann stethoscopen staan bekend om de eersteklas geluidskwaliteit en comfort. Maar er zijn een aantal eenvoudige dingen die u kunt doen om de prestaties en draagbaarheid van uw nieuwe stethoscoop te verzekeren.

1. Stel de headset af

Voordat u de oordopjes in uw oren doet, zorg ervoor dat ze van u af wijzen. (Figuur A) Dit verzekert dat de oorbuizen op een lijn liggen met uw gehoorgang voor meer comfort en een maximale geluidsoverdracht. Houd de headset voor u vast met in elke hand een oorbuis, trek de headset open en plaats de oordopjes in uw oren. (Figuur B)
Als het niet lekker zit, of wanneer de akoestische prestaties niet naar wens zijn, pas de spanning van de headset aan. Alle Littmann stethoscopen hebben instelbare headsets. Knijp de oordopjes voorzichtig samen om de spanning van de headset te vergroten, trek ze uit elkaar voor minder spanning.
Het juist dragen van de headset, (oordopjes wijzen naar achter, bijvoorbeeld, zoals in Figuur C) kan resulteren in een zwak akoestische afdichting en in sommige gevallen zelfs een volledige blokkering van het geluid.

A. Juist Ingebracht B. Correcte Positionering C. Onjuiste Positionering


2. Gebruik de juiste grootte oordopjes

Voor de optimale akoestische prestatie is het belangrijk dat u de oordopjes gebruikt die het beste in uw oren passen. Dit is vooral zo wanneer u oordopjes met een zachte afdichting gebruikt. Alle Littmann stethoscoop oordopjes zijn verkrijgbaar in small en large.

3. Draai naar de juiste zijde>

Bij het gebruiken van een tweezijdige Littmann stethoscoop moet u de zijde die u wilt gebruiken—kelk of membraan—openen door het borststuk te draaien. Wanneer het membraan geopend is, zal de kelk gesloten zijn, dit voorkomt dat er geluid via de kelk naar binnen komt en vice versa.

4. Verwijder mogelijke obstructies

Wanneer u gewend bent om uw stethoscoop in een zak te dragen, of deze niet regelmatig schoonmaakt, kunnen pluisjes of vuil zich ophopen en het geluid blokkeren. Om te voorkomen dat vuil zich ophoopt, reinig de stethoscoop routinematig en verzorg deze goed. Wanneer u een 3M™ Littmann® Cardiology III™ of Classic III™-Stethoscoop gebruikt, houd de open kelk vrij van vuil door het af te sluiten met een verwijderbaar membraan.

5. Controleer de afdichting

Stethoscopen hebben een luchtdichte afdichting nodig om lichaamsgeluiden van de patiënt naar de oren van de arts over te brengen. Losse onderdelen in het borststuk, losse of gebroken slangen of onjuist zittende oordopjes kunnen een luchtdichte afdichting verhinderen.

geplaatst op 26-08-2019 door webmaster Laatste Nieuws 0 2056

Laat een reactie achterLaat een antwoord achter

Je moet ingelogd een reactie plaatsen.
Vorige
Volgende

No products

To be determined Shipping
€ 0,00 Tax
€ 0,00 Total

Prices are tax included

Kassa

ClickCease